Nezapamćena drama: Bili prvaci države, pobijedili Barcelonu, a danas doživjeli najveći mogući šok

Ruski klub na koljenima

Nezapamćena drama: Bili prvaci države, pobijedili Barcelonu, a danas doživjeli najveći mogući šok

E. Ganibegović

Zlatno doba ovog kluba veže se za period od 2008. do 2013. godine. 

Često smo ih gledali na evropskoj sceni, 2008. i 2009. godine bili su prvaci svoje države, 2010. i 2013. osvajali su domaći Superkup, a 2012. i Kup.

U sezoni 2009/10. uspjeli su napraviti veliku senzaciju kada su na Camp Nou stadionu pobijedili Barcelonu 1:2. Ryazantsev je pogodio za vodstvo u drugoj minuti, Ibrahimović izjednačio u 48., a šok za domaće i velika tri boda za goste donio je Karadeniz u 73.

Danas su i zvanično ispali u drugu ligu. U pitanju je Rubin Kazan. 

Rubin je danas imao veliku priliku da se izbori makar za play-out, no nisu uspjeli.

Na domaćem terenu su dočekali direktnog rivala za 14. mjesto koje garantuje dodatne utakmice u borbi za ostanak u ligi, trebao im je samo bod, ali nisu uspjeli doći do njega.

Oglasi

Krenulo je sjajno. U 37. minuti su poveli 1:0 preko Lisakovicha koji je realizovao najstrožiju kaznu.

Ipak, gostujući trener napravio je dvije fantastične izmjene. U 46. minuti ulazi Kamilov, a osam minuta kasnije pogađa za 1:1. 

Ortiz na teren ulazi u 73., a u 90. pogađa za veliki preokret i pobjedu od 1:2.

Veliku šansu da dođe do boda Rubin je imao čak u 13. minuti sudijske nadoknade, ali je Lisakovich bio neprecizan s 11 metara i iduće sezone Rubin ćemo gledati u drugoj ruskoj ligi, a Ufa ide u play-out zajedno sa Khimkijem.

Ruska Premier liga, 30. kolo:

Rubin Kazan - Ufa 1:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi