Nezapamćena drama u Njemačkoj: Golom u zadnjoj sekundi osigurali ostanak!

Nurnberg ostao u Cvajti

Nezapamćena drama u Njemačkoj: Golom u zadnjoj sekundi osigurali ostanak!

E. Škorić

Nurnberg je večeras uspio da se spasi ispadanja u 3. ligu i to zahvaljujući pogotku u zadnjim

Nurnberg je igrao razigravanje s Ingolstadtom za ostanak/ulazak u 2. Bundesligu. Kao šesnaestoplasirani tim Cvajte Nurnberg je morao da odigra play-off protiv treće momčadi 3. Bundeslige.

Nurnberg je u prvoj utakmici slavio s 2:0, ali večeras je bio na konopcima. Ingolstadt je pvoeo u 53. minuti golom Kutcschkea, da bi u 62. minuti Schrock zabio za 2:0, čime je poništena prednost gostiju iz prvog duela.

Već u 66. minuti Krausse je strijelac za 3:0 i Nurnberg se našao u crnoj rupi iz koje se izvukao "sa zvukom sirene", praktično u zadnjim sekundama. Schleusener je u 96. minuti postigao gol za 3:1 i nastalo je veliko slavlje na jednoj, a tuga na drugoj strani.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Nurbnerg će tako i naredne sezone biti u Cvajti, a Ingolstadt je propustio povijesnu šansu.

Top Komentari

Babuka1
Koju ba povijesnu sansu, likovi prije par godina igrali Bundesligu.. a ja svasta
0 1
Salihović23
Nisu ovo zadnji sekundi, po meni je trebo svirat kraju u 95:00, ovo je po meni kradja bas kao i nama protiv Španije prije 15ak i kusur godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi