Nezapamćena golijada u Valenciji, blamaža Prcićevog Levantea

Sevilla slavila sa 6:2

Nezapamćena golijada u Valenciji, blamaža Prcićevog Levantea

E. Čaušević

Fudbaleri Seville danas su u gostima deklasirali Levante sa 6:2 u meču petog kola španske La Lige.

Gledatelji su mogli uživati u spektakularnoj utakmici Levantea i Seville na kojoj je viđeno čak osam golova, a čak šest ih je postigao gostujući tim koji je na kraju zasluženo slavio sa 6:2. Sevilla je odlično otvorila meč i povela već u 11. miinuti kada je Ben Yedder zatresao mrežu domaćeg tima.

Međutim, Levante je već u narednom napadu uspio da se vrati i poravna na 1:1, a u listu strijelaca upisao se Roger. Ipak, desetak minuta kasnije Sevilla je ponovo povela, a na 1:2 povisio je Carrico. Domaći su pet minuta kasnije ponovo mogli do poravnanja jer su dobili penal, no Morales nije uspio da ga iskoristi.

Ovaj promašaj je Sevilla žestoko kaznila u nastavku utakmice. Do kraja prvog dijela gosti su postigli dva gola, a hat-tric kompletirao je Ben Yedder koji je tako postavio rezultat prvog dijela od 1:4. U nastavku smo vidjeli još dva gola i to oba u mreži Levantea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na samom početku drugog poluvremena Andre Silva je povisio na 1:5, a gol za 1:6 u 59. minuti utakmice postigao je Sarabia. U samom finišu utakmice Levante je ublažio poraz golom rezerviste Simona za konačnih 2:6.

Sevilla je na šestom mjestu sa sedam bodova, dok je Levante na 15. poziciji sa tri boda manje. Povremeni bh. reprezentativac Sanjin Prcić u dresu Levantea igrao je do 61. minute.

Top Komentari

mer12
joj lige pa se cudite odakle Messiju i Ronaldu po 40 golova ovakvi rezultati su presmjesni..kao da igraju tenis a ne fudbal neki dan 8 nesto za Barcu ccc
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi