Cimirot i Standard nemoćni u Sevilli, sigurne pobjede Bešiktaša i Genka
(Foto: EPA9

Evropska liga, grupe I i J

Cimirot i Standard nemoćni u Sevilli, sigurne pobjede Bešiktaša i Genka

M. Šljivak

U grupama I i J Evropske lige do pobjeda su stigle ekipe Genka, Bašiktaša, Seville i Krasnodara.

Najuvjerljivija je bila Sevilla koja je sa uvjerljivih 5:1 savladala Standard iz Liježa.

Banega je u 8. minuti pogodio za vodstvo domaćeg tima, da bi u finiš prvog poluvremena donio po jedan gol na obje strane. Prvo je Standard preko Djenpa došao do izjednačenja (1:1), ali već u narednom napadu Vazquez pogađa za 2:1.

Nastavak donosi potpuno dominaciju Andalužana. Ben Yedder je postigao dva, Banega je dodao još jedan gol za konačan rezultat meča od 5:1.

Gojko Cimirot je za goste odigrao kompletan meč, ali kao i ostatak tima iz Liježa, nije napravio ništa konkretno.

U ovoj grupi J ruski Krasnodar je na gostovanju savladao Akhisar sa 0:1, a jedini gol na meču postigao je Claesson u 26. minuti.

Bešiktaš je sa 3:1 pobijedio norveški Sarpsborg.

Domaći su sve pogotke postigli u drugom poluvremenu. Seriju golova je otvorio Babel u 51. minuti, a zatim su pogađali Roco i Lens za prednost od 3:0. Gosti su u nadoknadi postigli počasni gol.

Genk je u drugom meču grup I savladao Malmo sa 2:0, a pogotke su postigli Trossard (37.) i Samata (71.). Bojan Nastić je meč odgledao sa klupe.


Grupa I:

Genk - Malmo 2:0
Bešiktaš - Sarpsborg 3:1

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:


Grupa J:

Sevilla - Standard 5:1
Akhisar - Krasnodar 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi