Nezapamćena zainteresovanost Napolitanaca za jedan meč
Foto: EPA

Juventus dolazi narednog vikenda

Nezapamćena zainteresovanost Napolitanaca za jedan meč

Ekipa Napolija igra sjajnu sezonu u italijanskoj Seriji A i odlučni su u namjeri da u maju naredne godine proslave osvajanje Scudetta. 

Napolitanci se trenutno nalaze na liderskoj poziciji u italijanskom šampionatu sa 35 osvojenih bodova, odnosno dva više od drugoplasiranog Intera, ali ono što je još bitnije četiri više od Juvenentusa kojeg konstantno pokušavaju skinuti sa trona. 

Napoli će sutra gostovati kod ekipe Udinesea koja igra u lošoj formi ove sezone, a narednog vikenda, tačnije u subotu na stadion San Paolo dolazi Juventus. Bit će to prava prilika za Napolitance da se dodatno odlijepe na tabeli, a zainteresovanost njihovih navijača nikada nije bila veća za jedan susret.

Naime, kako prenose italijanski mediji, Napoli je već prodao 50.000 ulaznica za ovaj meč, a podsjetimo da je kapacitet stadiona samo 10.000 mjesta više. Dakle, sasvim je jasno da će stadion biti rasprodan nekoliko dana prije meča. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, navijači Napolija nisu toliko zainteresovani za mečeve Lige šampiona ove sezone, a u susretu protiv Shakhtara prije nekoliko dana prisustvovalo je oko 15.000 gledatelja. Jedno je sigurno, fudbaleri Maurizija Sarrija učinit će sve da navijače obraduju narednog vikenda protiv Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi