Nezapamćeno nevrijeme prekinulo utakmicu dok su igrači bježali pred vjetrom

Na utakmici Esvatini - Senegal

Nezapamćeno nevrijeme prekinulo utakmicu dok su igrači bježali pred vjetrom

M. Šljivak

Nevjerovatno nevrijeme zahvatilo je grad Manzini u afričkoj državi Esvatini na utakmici između domaće selekcije i Senegala.

Iznad stadiona se iznenada pojavio crni oblak i krenula je žestoka oluja praćena kišom i grmljavinom, pa sudija nije imao drugog izbora nego da prekine meč.

Klupe za rezervne igrače su letjele po stadionu, oprema koja se nalazila jednostavno je iščezla pod naletima vjetra koji je bio izuzetno jak.

Meč je potom ipak nastavljen. Igralo se kratko nakon čega je u nekoliko navrata ponovo prekinut, ali sudija ne namjerava da tek tako okonča meč koji je se i dalje igra.

Jedan od navijača je sišao sa tribina i pred porušenim golom je krenuo da se moli, a policija ga je uhapsila, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo domaće publike.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi