Nezasiti gazda PSG-a kupuje bivšeg prvaka Evrope!

Nakon što je bacio oko na Romu

Nezasiti gazda PSG-a kupuje bivšeg prvaka Evrope!

A. Čaušević

Zahvaljujući Nasseru Al-Khelaifi PSG je postao jedan od najpopularnijih klubova današnjice. 

Međutim, bogati šeik iz Katara želi kupiti još nekoliko klubova. Nakon što se pojavila informacija da želi Romu, sada je bacio oko i na bivše prvake Evrope.

Naime, Qatar Sports Investments kompanija čiji je gazda Al-Khelaifi želi kupiti Aston Villu, Nottingham Forrest ili QPR.

Evidentno je da su katarski investitori ambicizoni te slavnu tradiciju engleskih klubova uz bogata ulaganja želi iskoristiti i za proboj na Ostrvo.

UEFA nalaže da klubovi koji imaju istog vlasnika ne mogu igrati Ligu prvaka i Evropa ligu, ali to nije bio slučaj prošle sezone kada su snage odmjerili RB Leipzig i Red Bull Salzburg.

Inače, Al-Khelaifi je vlasnik PSG-a od 2011. godine. Titule u Francuskoj se osvajaju s lakoćom, ali na iskorak u Ligi prvaka se još uvijek čeka.

Top Komentari

Hendrix
RasenBallsport Leipzig i Red Bull Salzburg nisu istog vlasnika i ne pišite takve nebuloze...Red Bull je u vlasništvu Leipziga 49% i najjači sponzor
0 2
mer12
nece vlasnik Rome da proda nazalost po Romu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi