Anel Ahmedhodžić se ne javlja na pozive, otac Mirsad tvrdi da je povrijeđen, čeka se NFSBiH

Anel Ahmedhodžić se ne javlja na pozive, otac Mirsad tvrdi da je povrijeđen, čeka se NFSBiH

Edmir Škorić

Bh. reprezentativci spremaju se za nadolazeće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali na pripremama nema standardnog stopera Anela Ahmedhodžića.

Nogometni savez BiH trebao bi tokom dana da se očituje o situaciji sa defanzivcem engleskog Sheffield Uniteda, ali izvjesno je da će propustiti duele sa Lihtenštajnom i Islandom u narednim danima.

Anel je izostao s priprema, a prema saznanjima portala SportSport.ba, doduše nezvaničnim, uradio je to tako što je novom selektoru Mehi Kodri otkao dolazak rekavši da je to njegova lična odluka.

Iz Sheffielda su na adresu NFSBiH poslali izvještaj kako 24-godišnji defanzivac nije povrijeđen. Ovo nije prvi put da Ahmedhodžić propušta okupljanja reprezentacije, pošto je slične stvari radio i u prošlosti.

Ahmedhodžić je ranije otkazao reprezentaciji BiH kada je selektor bio Dušan Bajević, bilo je to prije tri godine pred mečeve Lige nacija protiv Nizozemske i Italije.

Oglasi

Povodom današnjih dešavanja oko njegovog sina, oglasio se i otac bh. reprezentativca Mirsad Ahmedhodžić, koji je pak kratko na vijest o izostanku Ahmehodžića napisao da se radi o povredi.

Ipak, čeka se zvanično saopštenje Nogometnog saveza BiH kako bismo znali tačne razloge izostanka jednog od najstandardnijih bh. reprezentativaca.

Na stadionu Bilino polje reprezentacija BiH će u petak, 8. septembra dočekati selekciju Lihtenštajna, dok ćemo tri dana kasnije gostovati na Islandu.

Zmajevi su jutros trenirali u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, a osim Ahmehdodžića nedostaje i povrijeđeni stoper Basela Adrian Leon Barišić.

A reprezentaciji priključio se mladi Tarik Muharemović, igrač Juventusa, koji je prethodno bio planiran za mečeve U21 reprezentacije protiv Slovenije i Austrije, ali za sada nije poznato hoće li ostati među seniorima ili će biti vraćen u mlađu selekciju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jasno je da naš tim nema pravo na kiks i potrebne su nam dvije pobjede kako bismo ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, pa su nam sada najmanje potrebne ovakve stvari, kakav god razlog bio Anelovog izostanka.

Inače, članovi naše redakcije pokušavali su danas doći u kontakt sa Ahmedhodžićem, ali on se ne javlja na pozive.

Top Komentari

Marro
Neko konačno mora javno reći i stati na kraj mahalanju Edina Džeke Niko nije veći od reprezentacije
2 0
ninna
Džeko ga je otjerao jer se Anel usprotivio pijančevanju na pripremama zato je panika i u savezu ako su izgubili Anela zbog teferića i pijančevanja Džeke Šehića i Pjanića
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi