Ni najskromniji na svijetu nije mogao odbiti ponudu iz Saudijske Arabije - Igrat će s Benzemom
Ngolo Kante još je jedan u nizu poznatih fudbalera koji će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji (Foto: Pexels / Pixbay Free Photos)

Kante u Al Ittihadu

Ni najskromniji na svijetu nije mogao odbiti ponudu iz Saudijske Arabije - Igrat će s Benzemom

M. Šljivak

Karim Benzema potpisao je trogodišnji ugovor s prvakom Saudijske Arabije Al Ittihadom vrijedan 600 miliona eura, a njemu će se u ovom klubu pridružiti i francuski fudbaler N'Golo Kante. Ni najskromniji fudbaler svijeta nije mogao odbiti ponudu od 100 miliona eura godišnje i seli u Džedu.

N'Golo Kante još je jedan u nizu velikih igrača koji će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Iako važi za skromnog i poniznog fudbalera kojem novac nije bitan, cifra koju su mu ponudili iz ove zemlje jednostavno je prevelika da bi se odbila.

Iskusni 32-godišnji veznjak dogovorio je saradnju s prvakom Al Ittihadom. Ugovor je na dvije godine vrijedan 200 miliona eura, sve je spremno za potpis i fenomenalni veznjak seli u Saudijsku Arabiju po završetku sezone.

Tako će Kante nakon sedam godina i 269 odigranih utakmica napustiti Chelsea s kojim je osvojio brojne trofeje među kojima su Liga prvaka, Premier liga, Evropska liga, UEFA Superkup i klupsko prvenstvo svijeta.

Naravno, ono što se izdvaja u karijeru ovog 32-godišnjeg fudbalera je šokantna titula prvaka Premiershipa s Leicesterom u sezoni 2015/2016, te osvajanje Svjetskog prvenstva 2018. godine sa selekcijom Francuske.

Kante će sada kao i mnogi drugi vrhunski fudbaleri početi novo poglavlje u karijeri. Ni kao najskromniji na svijetu nije mogao odbiti ponudu koja je došla jer se ovako nešto jednostavno ne odbija.

Oglasi

Već 10 godina nije promijenio mobitel, sedmično zaradi 300.000 eura

N'Golo Kante je imao odličan ugovor i u ekipi Chelseaja. Na sedmičnom nivou Francuz je uzimao oko 300.000 eura.

Njegova skromnost usprkos zaradi ogromne cifre vidjela se na običnim životnim stvarima. Vozio je Kante dugo automobil od 50-ak hiljada maraka, a saigrač Kai Havertz je otkrio kakav je N'Golo zaista čovjek.

"Postoji ta slika modernog fudbalera, sve skupe stvari, dijamanti i ovo i ono. Upoznao sam igrače koji troše toliko na stvari za koje pomisliš: 'Zašto to rade?'"

"Postoje igrači kojima nije stalo do toga, ali drugima jeste. Ne radi se uvijek o tome da se može reći: 'Uradio sam ovo'. To je ponekad pomalo lažno."

"Upoznao sam različite karaktere. Toni Kroos je jedan: miran, prizeman, ne mari za upadljivim stvarima. On zna da život nije samo fudbal."

"N’Golo Kante je drugi. Ima isti telefon 10 godina, nije ga briga za automobile, nije ga briga za odjeću."

"Ipak, ne možete suditi ljudima zbog trošenja novca. Ako ih to čini sretnima, nije me briga. Možda su u srcu i oni dobri ljudi, samo se žele ponašati kul."

Kante je u karijeri pored Chelseaja i Leicestera nastupao još za francuske klubove Caen i Boulogne. Za nacionalni tim Francuske nastupio je 53 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi