Palo je čuveno "here we go": Benzema u novom klubu!
Foto: Twitter

Odabrao je Al-Ittihad

Palo je čuveno "here we go": Benzema u novom klubu!

E. Ganibegović

Dan nakon što se oprostio od Real Madrida, Karim Benzema je potpisao novi ugovor, kako je objavio transfer guru Fabrizio Romano.

Real Madrid jučer je potvrdio da Karim Benzema napušta ovaj klub, a on je sinoć protiv Athletic Bilbaoa (1:1) odigroa svoj posljednji meč i postigao posljednji gol u dresu ovog tima.

Prema posljednjim informacijama, Benzema je već završio svoj transfer i od nove sezone bit će igrač Al-Ittihada koji je prošlog vikenda osvojio prvenstvo Saudijske Arabije.

Prema riječima Fabrizija Romana, Francuz je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produžetka saradnje na još godinu dana.

Španski dnevnik El Mundo objavio je da su Saudijci ponudili fudbaleru 100 miliona eura za sezonu igranja te da na taj iznos ne bi morao platiti porez. Osim toga, imao je punu slobodu u odabiru konkretnog kluba i grada u kojem želi živjeti, a izbor je pao na šampionsku momčad iz Džede.

Oglasi

Prema Relevu, Benzemina bi plata mogla biti i veća, ako dodamo dobit od marketinga, korištenje imidža i uključenost u razvoj fudbala među saudijskim omladincima u novim školama.

Saudijci žele podići nivo svoje lige dovodeći najveće zvijezde svjetskog fudbala i plaćajući ih vrlo bogato. Na taj način žele popraviti i svoj imidž na međunarodnoj scenu.

U januaru je Cristiano Ronaldo došao u Al Nassr, sada Karim Benzema u Al Ittihad. Saudijci također planiraju dovesti Lea Messija u Al Hilal. Ponuda je na stolu, ali Argentinac se tek treba odlučiti.

Ukoliko bi prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije, trojica najboljih na svijetu u prethodnih desetak i više godina bi u narednoj sezoni igrali za tri najbolja kluba tamošnje lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi