Kante se večeras pretvorio u Ronaldinha - Nakon ove večeri sve su zvijezde pale u zaborav
Foto - EPA

Nevjerovatni Francuz

Kante se večeras pretvorio u Ronaldinha - Nakon ove večeri sve su zvijezde pale u zaborav

Midhat Šljivak

Al-Ittihad je u 7. kolu prvenstva Saudijske Arabije na svom terenu savladao Al Fateh s 2:1, a junak pobjede je nevjerovatni francuski fudbaler N'Golo Kante, koji je upisao gol i asistenciju.

Al-Ittihad je pobijedio Al Fateh s 2:1 i preuzeo je vrh tabele u odnosu na Al Hilal koji je napravio veliki kiks protiv Damaca (1:1).

Za tri boda Al-Ittihada najzaslužniji je N'Golo Kante. Čudesni Francuz je upisao gol i asistenciju.

Gosti su prvi došli do gola u ovom meču. Igrala se 30. minuta kada je Saadane zatresao mrežu Al-Ittihada za prednost od 1:0.

Ipak, do kraja poluvremena domaći sastav dolazi do preokreta. Najzaslužniji za to je nestvarni N'Golo Kante koji se pretvorio u Ronaldinha.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1704933543829282839[/twitter]

Iskusni francuski veznjak je prvo u 38. minuti meča protutnjao pored nekoliko fudbalera Al Fateha, uposlio je Romarinha koji postiže gol za 1:1.

U prvoj minuti nadoknade Kante je ponovo na sceni. Prekrasnim golom donio je prednost svom timu i vodstvo na poluvremenu od 2:1.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1704933766924284387[/twitter]

Nastavak donosi nekoliko šansi s obje strane. Međutim, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1 za Al-Ittihad.

Ovaj tim je nakon sedam kola vodeći tim prvenstva Saudijske Arabije. U sedam susreta skupili su 18 bodova, jedan više od Al-Hilala i dva od Al-Taawona i Al-Ettifaqa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi