Svijet je upravo svjedočio novom spektaklu Karima Benzeme

Majstorski gol za pobjedu

Svijet je upravo svjedočio novom spektaklu Karima Benzeme

Midhat Šljivak

Karim Benzema donio je danas novi trijumf svom Al Ittihadu i to na gostovanju kod Al Akhdouda. Pogodio je Francuz u 71. minuti i to na spektakularan način - koljenom.

Karim Benzema i Al Ittihad došli su do tri boda na gostovanju kod Al Akhdouda. Bilo je 1:0 i jedini pogodak je postigao francuski napadač i to na spektakularan način - koljenom.

Mučio se Al Ittihad u ovom meču. Iako su dominirali u posjedu lopte, stvarali šanse, gol su morali čekati sve do 71. minute susreta kada je na scenu stupio Benzema.

Dobio je iskusni napadač loptu na 10-ak metara od gola, pokušao ga je defanzivac domaćeg tima zaustaviti klizećim startom, uspio je, no lopta se odbija tačno na koljeno 35-godišnjeg napadača.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1702359941963555275[/twitter]

Oglasi

Benzema je vrhunski majstor i to je iskoristio. Majstorski je koljenom savladao golmana Al Akhdouda i donio je tri boda svom timu.

Ovo je još jedan dokaz kakav je majstor Karim Benzema kojem je ovo treći pogodak u prvenstvu Saudijske Arabije ove sezone.

Al Ittihad je s ova tri boda preuzeo vrh tabele. Ostvarili su pet pobjeda u šest kola i imaju 15 osvojenih bodova.

Iza Al Ittihada je njihov najveći rival Al Hilal koji ima 13 bodova i utakmicu manje, a igraju je sutra protiv Al Riyadha.

Benzema i društvo u narednom kolu na domaćem terenu čekaju ekipu Al Fateha i bit će to još jedan težak izazov za ovaj klub, ali u svakom slučaju će biti izraziti favoriti.

Prvenstvo Saudijske Arabije, 6. kolo:

Al Akhdoud - Al Ittihad 0:1

Top Komentari

Sioux1921
Daj prestanite vise sa ovim glupim naslovima kakav svijet kakvi bakraci niko negleda ovu saban ligu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi