Kante dobio crveni karton nakon 10 godina, dok je izlazio s terena svi su vidjeli njegovo pravo lice

Odmah mu je bilo jasno šta je uradio

Kante dobio crveni karton nakon 10 godina, dok je izlazio s terena svi su vidjeli njegovo pravo lice

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Ittihada poraženi su sinoć na gostovanju protiv Al Hilala (2:0) u prvom meču četvrtfinala Azijske Lige prvaka, a utakmicu je obilježio direktan crveni karton kojeg je u drugom poluvremenu dobio N'Golo Kante.

Al Hilal je uspio pred svojim navijačima da dođe do pobjede protiv ljutog rivala Al Ittihada i osigura odličnu prednost pred revanš utakmicu.

Domaći tim do prednosti je stigao u 40. minuti kada je Aleksandar Mitrović pogodio s bijele tačke, a samo dvije minuta kasnije Al Dawsari je zabio pogodak za 2:0 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Al Ittihad je pokušao u drugom poluvremenu da barem dođe do jednog pogotka, no sve je palo u vodu u 66. minuti kada je Kante dobio direktan crveni karton.

Francuski veznjak neopreznim startom faulirao je Koulibalyja, a sudija mu je bez mnogo razmišljanja pokazao direktan crveni karton zbog čega se Kante nije previše bunio jer mu je bilo jasno šta je uradio.

Oglasi

Za skromnog Kantea ovo je bio tek drugi crveni karton u karijeri, a prvi nakon čak deset godina.

[twitter]https://twitter.com/Spinkyszn/status/1765110447974363256[/twitter]

I prilikom izlaska s terena vidjelo se koliko je Kanteu teško što je ostavio saigrače na cjedilu, te je pokazao još jednom svoju skromnost i poniznost dok je izlazio s terena, a to su kamere uspjele da snime.

Vidjelo se koliko je Kanteu teško što je to napravio, te uopšte se nije bunio i prigovarao sudiji jer je i sam bio svjestan da je zaslužio isključenje. Zbog toga je dobio i aplauze protivničkih navijača koji su vidjeli da sva ta priča o skromnom Kanteu nije laž.

Igrač obično kada dobije crveni karton odbija napustiti odmah teren i prigovara kod sudije, ali Kante to nije uradio. Dok je vidio odluku sudije okrenuo se i krenuo ka tunelu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Al Hilal je uspio da slavi sa 2:0, dok gosti s igračem manje nisu uspjeli da ozbiljnije zaprijete i dođu do povoljnijeg rezultata pred revanš.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Za skromnog Kantea ovo je bio tek drugi crveni karton u karijeri It's kind of heartbreaking to see N'Golo Kanté get his First career red card Kaži ti meni "novodobni novinar",ako još jednom pročitaš,šta si objavio,te mi onda kaži,jel je sve ok u toj tvojoj vjesti!?!? Ko rađa ovakve nepismene deble!?!?
1 0
CAGE55
Ja glupljeg naslova nisam vidio,odavno..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi