Srbin u 98. minuti zgrozio Aziju, nogom u glavu udario igrača Al Ittihada, znao je šta mu se sprema

Jovan Đokić je bio baš neoprezan

Srbin u 98. minuti zgrozio Aziju, nogom u glavu udario igrača Al Ittihada, znao je šta mu se sprema

Endin Čaušević

Al Ittihad sinoć se uz dosta muke plasirao u četvrtfinale Azijske Lige prvaka jer je nakon preokreta savladao sa 2:1 uzbekistanski Navbahor Namangan. Utakmicu je obilježio srbijanski fudbaler Jovan Đokić zbog žestokog prekršaja u posljednjim minutama meča.

Al Ittihad je bio favorit u ovom dvomeču, ali saudijski klub je teže od očekivanog uspio da pobijedi Navbahor i plasira se dalje jer su gosti i sinoć pružili sjajan otpor.

Navbahor je uspio da šokira Al Ittihad u 25. minuti kada je poveo sa 1:0 i to zahvaljujući Karimu Benzemi koji je postigao autogol. Međutim, Al Ittihad u sudijskoj nadoknadi prvog dijela poravnava na 1:1, a pogodak je zabio Hamdallah.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 87. minuti kada su domaći došli do preokreta. Nakon kornera očajno reaguje Tabatadze koji šalje loptu u svoju mrežu za 2:1 i plasman Al Ittihada u četvrtfinale Lige prvaka.

Međutim, detalj koji je obilježio utakmicu desio se u osmoj minuti sudijske nadoknade, a u centru pažnje našao se srbijanski veznjak Jovan Đokić zbog stravičnog prekršaja nakon čega je zasluženo dobio direktan crveni karton.

Oglasi

Đokić je bio neoprezan i nogom u glavu udario je jednog igrača Al Ittihada, a za sudiju dileme nije bilo i Srbinu je odmah pokazao direktan crveni karton i put ka svlačionici.

Ovaj 31-godišnji defanzivni vezni nije se previše bunio jer je i sam bio svjestan šta je napravio. Đokić je otvorenim đonom u glavu udario Al Amrija kojem se nekoliko minuta ukazivala pomoć, te on nije uspio da nastavi meč.

Stravičan prekršaj srbijanskog veznjaka možete POGLEDATI OVDJE.

Al Ittihad je do kraja utakmice uspio da sačuva svoju prednost i plasira se u četvrtfinale Lige prvaka iako u ovom dvomeču Benzema i društvo uopšte nisu briljirali.

Saudijski klub u četvrtfinalu očekuje veliki derbi protiv Al Hilala predvođenim Aleksandrom Mitrovićem. Al Hilal je u dvomeču sa ukupnih 6:2 bio bolji od Sepahana i prema mnogima je favorit u okršaju saudijskih klubova u četvrtfinalu Lige prvaka.

Prvi meč Al Hilala i Al Ittihada igra se 4. marta, dok je revanš na rasporedu 11. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi