U šta se to pretvorio N'Golo Kante? Uživajte u spektaklu!

Francuz je sjajan

U šta se to pretvorio N'Golo Kante? Uživajte u spektaklu!

Midhat Šljivak

N'Golo Kante jedna je od fudbalskih zvijezda koja se odlučila na odlazak u Saudijsku Arabiju, a skromni Francuz za razliku od brojnih drugih u dresu Al-Ittihada uvijek daje 100 posto od sebe i često postiže sjajne golove. Večeras je u derbiju s Al-Hilalom stigao još jedan i to na neočekivan način.

Legendarni francuski veznjak N'Golo Kante je od dolaska u Al-Ittihad postigao nekoliko spektakularnih golova. Međutim, ti golovi često ostanu u sjeni i ne priča se o njima koliko bi trebalo.

I večeras je 32-godišnji Francuz u centru pažnje. U derbiju protiv Al-Hilala postigao je vodeći pogodak i to na kakav način - kao najbolje 'devetke' svijeta.

Igrala se 12. minuta meča kada je Al Hawsawi ubačajem s lijeve strane pronašao Kantea. Ovaj se bacio kroz zrak, udario je loptu glavom i poslao ju je u mrežu za prednost Al-Ittihada od 1:0.

Oglasi

Zaista je neobično vidjeti da Kante na ovakav način postiže golove. Ranije je uglavnom bio izuzetno precizan udarcima s 20-ak metara.

Iskusnom veznom fudbaleru ovo je treći gol za Al-Ittihad ove sezone, drugi u prvenstvu Saudijske Arabije. Upisao je pet asistencija.

Podsjetimo, Kante je kao popriličan anonimus 2015. godine stigao u Leicester. Lisice su ga francuskom Caenu platile devet miliona eura i nisu pogriješile.

Kante je postao dio nezaboravnog tima koji je šokirao svijet osvajanjem šampionske titule 2016. godine, a zatim je uslijedio transfer od 35 miliona eura u Chelsea.

Član londonskih Plavaca, gdje je također osvojio brojne trofeje, bio je do prošle godine, kada se odlučio prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i postao je član Al-Ittihada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi