Zvijezda Chelseaja ima koronu, propustit će derbi s Juventusom

Kante u samoizolaciji

Zvijezda Chelseaja ima koronu, propustit će derbi s Juventusom

E. Škorić

Francuski veznjak N'Golo Kante pozitivan je na koronavirus, objavili su danas engleski mediji.

Kante je odmah poslan u samoizolaciju, te će definitivno propustiti gostovanje Chelseaja Juventusu u Ligi prvaka, ali i duel sa Southamptonom narednog vikenda u Premier ligi, dok je pod znakom pitanja nastup za Francusku u oktobru.

Trener Plavaca Thomas Tuchel je rekao kako Christian Pulisic, Mason Mount i Reece James također neće biti dostupni protiv Juventusa zbog povreda.

Derbi Chelseaja i Juventusa u srijedu navečer propustit će i divje zvijezde Stare dame, Paulo Dybala i Alvaro Morata, s obzirom da su se povrijedili u nedavnom meču sa Sampdorijom u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus je Ligu prvaka počeo pobjedom nad Malmeom, dok je Chelsea s dosta muke, rezultatom 1:0, savladao ruski Zenit na Stamford Bridgeu.

Meč Juve - Chelsea na programu je u srijedu navečer od 21 sat. Zenit i Malmo svoj duel igraju od 18:45 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi