N'Golo Kante je danas saznao srceparajuće vijesti
Foto - EPA

Ništa od SP

N'Golo Kante je danas saznao srceparajuće vijesti

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler N'Golo Kante (31) saznao je danas srceparajuće vijesti.

Ono što se i slutilo to se i dogodilo. Kante je zbog povrede primoran propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru i neće ga biti u redovima aktuelnog prvaka svijeta.

Kante je povredu zadobio u augustu na meču s Tottenhamom. Vratio se treninzima protekle sedmice, ali 31-godišnji veznjak će morati pričekati s povratkom na teren jer ga je nova povreda odvojila od terena.

Današnji pregledi pokazali su da je povreda mišića ozbiljna. Kante je prinuđen otići na novu pauzu od barem tri mjeseca i propustit će Svjetsko prvenstvo koje se igra od 20. novembra do 18. decembra.

Izostanak ovog sjajnog veznjaka sigurno će se osjetiti u reprezentaciji Francuske. On je čovjek iz sjene koji uvijek radi fenomenalne stvari za tim i ostaje nam da vidimo ko će zamijeniti iskusnog fudbalera u ekipi Didiera Deschampsa.

Gotovo je sigurno da Kante više neće igrati za Francusku na Mundijalu jer će na narednom imati već 35 godina, a i osjetno je već sada kako je u velikom padu forme.

Ovaj vezni fudbaler je za Trikolore nastupio 53 puta i postigao je dva gola. Najveće dostignuće je svakako titula prvaka svijeta prije četiri godine u Rusiji.

Francuzi su na Svjetskom prvenstvu u Kataru smješteni u grupu D. Protivnici aktuelnih prvaka svijeta su Australija, Danska i Tunis.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prvenstvo tim Didiera Deschampsa otvara 22. novembra utakmicom protiv Australije, a zatim slijede dueli s Danskom (26.11) te Tunisom (30.11).

Podsjetimo, Francuzi su na SP u Rusiji prije četiri godine u finalu pobijedili selekciju Hrvatske s 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi