Kanteu bi kraj godine mogao biti najgori mogući

Propušta li Mundijal?

Kanteu bi kraj godine mogao biti najgori mogući

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac N'Golo Kante (31) možda će morati da prihvati činjenicu, mada sam ne želi odustati od svog sna da zaigra u Kataru.

Kante je doživio povredu i trehbao bi da bude out u narednih pet utakmica Chelseaja. Povredu je zadobio sredinom avgusta u remiju s Tottenhamom (2:2) i od tada ne igra, a ono što ga najviše brine jeste činjenica da Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za manje od tri sedmice.

U iscrpljujućem rasporedu u oktobru Plavci imaju devet utakmice, a Kante se opet povrijedio početkom sedmice na jednom treningu. Sada se čekaju rezultati testova kako bi se dobila konačna dijagnoza.

Postoji dakle mogućnost da Kante ne bude spreman za Svjetsko prvenstvo, ali svakako bi se mogao naći na spisku selektora Francuske Didiera Deschampsa.

Inače, pojavila se u engleskim medijima i vijest da je Kante odbio produženje ugovora s Chelseajem, a trenutni mi važi do ljeta 2023. godine. Navodno je zapelo u pregovorima oko dužine potencijalnog novog ugovora.

Pojavila se odmah špekulacija da Kante želi ostati u Londonu i da bi Arsenal mogao da bude njegova naredna destinacija, ali to je za sada sve nepotvrđeno i uzimat ćemo takve navode s rezervom.

Podsjetimo, Kanteova vrijednost procijenjena je na 40 miliona eura, a on je u dresu Chelseaja upisao 262 nastupa, uz šest golova i devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je u Chelseao došao kao prvak Engleske iz Leicestera, a onda je i sa Plavcima ponovio taj uspjeh, te je osvajao i Ligu prvaka, dok je s Francuskom bio prvak svijeta.

Smatra ga se jednim od "najpoštenijih" nogometaša, zbog svoje skromnosti i svoje jednostavnosti obožavan je širom svijeta, ali očito je da i on sam ponekad zna da lupi šakom o stol i da kaže "neću", ako nije sretan i ako smatra da to ne zaslužuje, ali opet postoje velika vjerovatnoća da će pronaći zajednički jezik s upravom kluba oko novog ugovora.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi