Ni dva gola nisu dovoljna za pravu priliku u Juventusu?

Kean odlazi već na ljeto?

Ni dva gola nisu dovoljna za pravu priliku u Juventusu?

Telentovani napadač Juventusa Moise Kean s vremena na vrijeme dobija minutažu u crno-bijelom dresu, ali je još daleko od "punopravnog" prvotimca.

Kean je prošle sedmice napunio 19 godina, ali je dobro poznato ime u svjetu fudbala, bez obzira na limitiranu minutažu u Juventusu.

Ove sezone je tako skupio tek 156 minuta takmičarskog fudbala, ali je uspio postići tri gola i izboriti penal.

Sinoć je mladi Kean bio udarna igla u pobjedi Juventusa nad Udineseaom rezultatom 4:1. Kean je priliku za igru dobio zbog velikog broja izostanaka, a iskoristio ju je na način da je postigao dva gola.

Ipak, u Juventusu ne vjeruju previše u mladog Keana, pa su ga se voljni odreći već na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rai Sport tvrdi da bi Juventus mogao poslati Keana (uz novac) u Ajax u zamjenu za talentovanog štopera Matthijsa de Ligta.

Poznato je da je mnogo zainteresovanih za De Lighta, a uključivanje Keana u posao bi moglo pomoći Juventusu da "nagovori" Ajax na transfer. Također, Stara dama se nada da će dobiti dobar poput ukoliko u suprotnom smjeru počalje Moisea Keana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi