Ni 'moćni' Milan nije uspio da zaustavi Džeku i društvo

Roma slavila na San Siru

Ni 'moćni' Milan nije uspio da zaustavi Džeku i društvo

Roma je večeras na San Siru slavila pobjedu protiv Milana sa 2:0 u okviru 7. kola italijanske Serije A. 

Bio je ovo derbi ovog kola italijanskog prvenstva, ali utakmica do otprilike 60-te minute nije ponudila mnogo uzbuđenja. 

Početak nastavka meča obilježili su dueli Edina Džeke i Leonarda Bonuccija. Džeko je u tim trenucima dobio i žuti karton zbog prigovora sucu, ali je također dobio i lakat u lice od strane Bonuccija. 

Svoj bijes Dijamant je iskalio na sjajan način. U 72. minuti je dobio loptu na 20-ak metara od gola te je sjajnim udarcem u donji lijevi ugao matirao Donnarummu za vodstvo Rome. To je bio uvod u kraj Milana jer je Florenzi samo pet minuta kasnije postigao i drugi gol za svoj tim. 

Rossoneri su do kraja meča ostali i sa igračem manje jer je Hakan Callhanoglu dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Milan je nakon ovog kola pao na 7. mjesto sa 12 bodova, dok je Roma još uvijek u samom vrhu jer imaju tri boda više od Milana, ali i meč manje. 

Džeko se također zadržao u samom vrhu liste strijelaca jer sada ima sedam golova, odnosno tri mnaje od lidera Dybale.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Serija A:

Milan-Roma 0:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi