Ni ove godine ništa od trofeja? Tottenhamova sezona polako propada

Spursi ispali i iz FA Kupa

Ni ove godine ništa od trofeja? Tottenhamova sezona polako propada

Sve su prilike da će u Tottenhamu dugo proklinjati povrede Harryja Kanea i Dele Allija, te već ko zna koji odlazak Sona u reprezentaciju Južne Koreje u sred sezone.

Danas su Spursi eliminisani u 4. kolu FA Kupa od Crystal Palacea od kojeg su izgubili sa 2:0, što je novi neuspjeh Pochettinovog tima koji je prije samo nekoliko dana ispao i iz polufinala Carabao Cupa od Chelseaja.

Iz Tottenhama konstantno poručuju da žele konačno početi da osvajaju trofeje kojim su godinama blizu, ali sve su prilike da se to neće desiti ni ove sezone.

Već u devetoj minuti je Tottenham bio u zaostatku kada je Wickham pogodio za vodstvo Crystal Palacea od 1:0, da bi u 34. sa bijele tačke pogodio bivši igrač Spursa Townsend.

Tottenham je u 45. minuti imao idealnu priliku da se vrati u meč, ali je Trippier promašio jedanaesterac.

U nastavku su Spursi imali više od igre i konstantno su napadali, ali nisu uspjeli postići gol pa je Crystal Palace proslavio veliku pobjedu i plasman u peto kolo najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti