Ni Ronaldo, ni Messi, ni Modrić: Buffon ima svog favorita za Zlatnu loptu
Buffon je ovog ljeta stigao u PSG i očigledno je ostao impresioniran umijećem novog saigrača Kyliana Mbappea.

Za njega je on najbolji

Ni Ronaldo, ni Messi, ni Modrić: Buffon ima svog favorita za Zlatnu loptu

Italijanski golman Gianluigi Buffon smatra da bi ove godine njegov timski kolega Kylian Mbappe trebao osvojiti Zlatnu loptu. 

Nekadašnji golman Juventusa je ovog ljeta stigao u redove PSG-a te je očito ostao impresioniran umijećem sjajnog krilnog igrača ove ekipe.

Buffon kaže da Mbappe ima kvalitete koje je rijetko viđao u karijeri.

"Mbappe je fenomen. U Italiji ga porede sa Baggiom, Tottijem ili Del Pierom, ali on ima talenat koji sam rijetko viđao tokom karijere. Zbog njegovih kvaliteta, zbog onoga što radi na terenu i što je uradio na Mundijalu u Rusiji mislim da zaslužuje Zlatnu loptu. Ne mogu reći drugačije", rekao je Buffon.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, Mbappe je jedan od kandidata za Zlatnu loptu koja će biti dodijeljena 3. decembra, ali je najveći favorit za osvajanje ove nagrade Hrvat Luka Modrić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti