Ozbiljan razgovor pod tušem: Tuširao sam se, a Dani Alves je buljio u mene
(Foto: EPA) Gianluigi Buffon je nakon 17 godina, ovog ljeta, odlučio napustiti Juventus i preći u PSG.

Liga prvaka ili Svjetsko prvenstvo?

Ozbiljan razgovor pod tušem: Tuširao sam se, a Dani Alves je buljio u mene

Dani Alves i Gianluigi Buffon su jednu sezonu bili saigrači u Juventusu, a ponovo dijele svlačionicu od ovog ljeta pošto je legendarni golman napustio Staru damu i stigao u PSG, ekipu kojoj se Brazilac pridružio godinu dana ranije.

PSG-u, koji je neprikosnoven u francuskom šampionatu, je glavni cilj Liga prvaka, ali Alvesu do "ušatog" pehara više i nije toliko stalo. Upravo o Ligi prvaka, ali i tituli prvaka svijeta je Alves odlučio porazgovarati sa Gianluigijem Buffonom i to na zaista neobičnom mjestu.

"Desilo se to prije nekoliko dana. Tuširao sam se nakon treninga, a Dani Alves je buljio u mene", otkrio je Buffon, pa nastavio:

"Rekao mi je: Gigi, volio bih ti dati moje tri Lige prvaka u zamjenu za tvoj naslov prvaka svijeta... Liga prvaka je sjajna, ali osvajanje Svjetskog prvenstva mi daje osjećaj da sam nešto uradio za svoju državu. Toliko se boriš da osvojiš Ligu prvaka, a ja sam ih osvojio tri, ali bi umjesto njih rado uzeo tvoje Svjetsko prvenstvo."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Buffon je u svojoj karijeri osvojio gotovo sve, uključujući i Svjetsko prvenstvo sa Italijom 2006. godine, ali mu je "izmakao" trofej Lige prvaka iako je sa Starom damom nekoliko puta bio jako blizu istog.

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Stara japanska izreka kaze - cim se bulji nesto i postoji!
11 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi