Ni sucima nije lako: Clattenburg otkrio kojem igraču je najteže suditi

Nije volio kada je on na terenu

Ni sucima nije lako: Clattenburg otkrio kojem igraču je najteže suditi

Engleski sudija Mark Clattenburg iznio je niz veoma zanimljivih izjava nakon što je otišao iz evropskog fudbala.

Clattenburg je svojevremeno važio za jednog od najboljih sudija na svijetu i tokom karijere između ostalog je imao priliku da sudi veliko finale Evropskog prvenstva.

Ipak, prije godinu dana odlučio je da ode u Saudijsku Arabiju i na taj način napusti evropski fudbal, a potom je izjavljivao sve i svašta. Najpoznatije su mu izjave bile da je jednim dijelom krivac što Tottenham nije osvojio titulu prije dvije godine, da se između ostalog zbog Josea Mourinha prestao baviti suđenjem u Engleskoj itd.

U izjavi za Daily Mail Clattenburg je govorio o tome kojem igraču mu je bilo najteže suditi i izabrao je nekadašnjeg napadača Manchester Cityja Craiga Bellamyja. Zanimljivo, on je svojevremeno upitao stručni štab Cityja kako izlaze na kraj s njim obzirom na njegov karakter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam samo iskren. On je bio najteži igrač kojem sam ikada sudio. Uvijek je imao žestok odgovor", poručio je slavni sudac.

Inače, Clattenburg je osim finala Eura 2016. godine iste godine sudio i finale Lige šampiona i svakako su to dva najveća dostignuća njegove karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti