"De Gea će u Real Madrid, samo je pitanje trenutka kada će potpisati"

Bellamy uvjeren u transfer

"De Gea će u Real Madrid, samo je pitanje trenutka kada će potpisati"

M. Šljivak

Španski golman David de Gea odavno se povezuje sa madridskim Realom.

Aktuelni član Manchester Uniteda bio je na korak od prelaska među Kraljeve 2015. godine, ali je transfer propao u finišu prelaznog roka, jer su papiri u klubove kasnili manje od minute.

Ipak, Real nikad nije odustao od sjajnog golmana i on bi uskoro mogao da pojača tim sa Santiago Bernabeu stadiona. U to je i uvjeren nekadašnji velški napadač Craig Bellamya.

"Njegovo dovođenje bi bio pravi potez za svaki klub. Uvjeren sam da ga Real želi jer bi riješili pitanje golmana za dugo godina. Pitanje je trenutka kada će on potpisati za Real Madrid", tvrdi Bellamy.

Tu nekadašnji fudbaler Manchester Cityja nije stao u pohvalama za 27-godišnjeg Španca.

"Ima odličan rad nogu, učestvuje u igri, dobro čita protivničke napadače i ako ste mogli primijetiti, veliki broj lopti odbrani nogama. Nevjerovatan je zaista i nikom nije lako kada izađe pred njega. Vrhunski je golman", smatra Bellamy.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea je ove sezone 18 puta sačuvao mrežu u 31 utakmici za United, a ugovor sa Crvenim đavolima ga veže do 2019. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi