Ni  UEFA ne može pomoći: Priština sastavila novu ekipu od igrača s Kosova, a opet ne može igrati!

Prijeti joj izbacivanje

Ni UEFA ne može pomoći: Priština sastavila novu ekipu od igrača s Kosova, a opet ne može igrati!

Edmir Škorić

Kosovska Priština dobila je od UEFA-e drugu priliku, ali čini se da je i ona upropaštena.

UEFA je napravila presedan u evropskom nogometu, pa je Prištini, kako je ne bi izbacila, dozvolila da sastavi ekipu pozajmivši igrače iz kosovske lige, a koji bi igrali protiv Lincolna u Gibraltaru meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Problemi s koronavirusom u Prištini jer je sedam nogometaša prethodno zaraženo i cijeli tim je morao u izolaciju, a sada kada se formirao tim od igrača iz Lapija, Trepče, Flamurtarija, Ballkana, Drenice i još nekih kosovskih timova, opet loše vijesti.

Sada je objavljeno da postoje pozitivni slučajevi i u "novoj" ekipi Prištine, pa je pitanje hoće li kosovski predstavnik ikako i odigrati svoj meč protiv Lincolna.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukoliko se to ne desi, Lincoln će proći dalje sa zvaničnim rezultatom 3:0. Inače, kosovski prvak Drita izgubio je u kvalifikacijama za Ligu prvaka zbog dva pozitivna slučajeva koronavirusa. Ispadanje prijeti i Gjilaniju, koji večeras od 20 sati treba da igra protiv Tre Pennea iz San Marina.

Ukoliko današnja testiranja pokažu da nisu svi negativni u kosovskoj ekipi, Gjilani će izgubiti s 3:0. Nije isključeno da sva tri kosovska tima u Evropi ispadnu sa zvaničnim rezultatima zbog koronavirusa.

Top Komentari

Elitni
Ovo je teska budalastina.Znaci ako ova ekipa iz san Marina imala sreće s koronom..moze dogurat i do grupne faze .Ma ukinute sve hebo vas sport.
6 1
Fareus1921
Ne da se u**anom do potoka...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi