Ni United ni PSG: Poznato koji je klub prvi pokušao dovesti Ronalda

Na kraju završio u Juventusu

Ni United ni PSG: Poznato koji je klub prvi pokušao dovesti Ronalda

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da na kraju prošle sezone napusti Real Madrid i karijeru nastavi u Juventusu.

Nakon devet veoma uspješnih sezona u kraljevskom klubu Ronaldo je odlučio da je vrijeme za novi izazov u karijeri, a mnogi su bili iznenađeni što je njegova naredna destinacija Juventus. Uveliko se mjesecima pričalo da bi Ronaldo mogao završiti u Manchester Unitedu ili PSG-u, ali Juve niko nije spominjao.

Međutim, španski mediji prenose još šokantnije stvari oko transfera Ronalda. Svi su očekivali da kada Ronaldo napusti Real Madrid da će njegov naredni klub biti United ili PSG, te su čak vjerovali da su ovi timovi pokušali ljetos dovesti Portugalca.

Ipak, ugledna Marca je danas objavila vijest koja je sve iznenadila, a to je da je CR-a na kraju prošle sezone prvi kontaktirao Milan. Rossoneri su prvi poslali zvaničnu ponudu za Ronalda od 150 miliona eura, ali Portugalac jednostavno nije želio da ide na San Siro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon Svjetskog prvenstva odlučio je da je za njega najbolje da ide u Juventus, te je lično tražio od Reala da ga pusti u redove Stare dame. Kraljevi su to uradili iako su dobili 50 miliona manje nego što je to nudio Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi