Ni Željezničar ni Zrinjski: Emir Halilović našao novi klub?

Već se priključio treninzima

Ni Željezničar ni Zrinjski: Emir Halilović našao novi klub? · Saznajemo

Doskorašnji fudbaler Sarajeva Emir Halilović karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u inostranstvu.

Po završetku sezone Haliloviću je istekao ugovor sa Sarajevom i kao slobodan igrač dao se u potragu za novim klubom, a iako se špekulisalo da bi to mogao biti Željezničar ili Zrinjski, inostranstvo je u ovom momentu realnija opcija.

Naredna stanica u Halilovićevoj karijeri će najvjerovatnije biti Spartak iz Trnave, čiji je dres već imao priliku uspješno nositi u razdoblju od 2015. do 2017. godine, a potvrđuje to i činjenica da se već priključio treninzima trofejnog slovačkog prvoligaša.

U Spartaku su upoznati vrlo dobro s Halilovićevim igračkim kvalitetama i rado bi ga angažovali, no pri realizaciji transfera ostalo je još da se usaglase finansijski detalji.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Halilović je ranije za Spartak odigrao 68 utakmica i pritom je postigao sedam golova uz pet asistencija, a u inostranstvu se još okušao u Češkoj gdje je igrao za Prevysov i Hradec, te u Austriji za Blau-Weiss Linz.

Što se tiče Spartaka, vrijedi podsjetiti da će ovaj klub u 1. kolu kvalifikacija za Evropsku ligu snage odmjeriti sa bijeljinskim Radnikom. 

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Gdje je onaj što navija za male plave i rekao je da dok policija rijesi prijetnje da ce prijeci u zelju HAHAHAHHAHhahahhahahahahhaha halile majstore hvala i sretno ti u nastavku karijere !
3 0
VelaHavle
Halile sretno !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi