Niang: Zašto sam napustio Italiju? Da bih vratio svoj osmijeh

Novi igrač Rennaisa otvorio dušu

Niang: Zašto sam napustio Italiju? Da bih vratio svoj osmijeh

Senagalac M'Baye Niang je ovog ljeta pojačao francuski Rennais. Ovaj napadač je posljednju sezonu proveo u Torinu kao posuđen igrač Milana, da bi ga ljetos "Bikovi" otkupili od Rossonera i odmah poslali na posudbu u Stade Rennais.

Niang ne smatra povratak u Francusku nazatkom u karijeri i poručuje da je u Italiji "izgubio osmijeh".

Podsjetimo, Niang je važio za jednog od najvećih talaneta u Evropi kada je 2012. godine potpisao za Milan, ali ovaj 23-godišnjak za sada nije ispunio očekivanja.

"Stvari su se iskomplikovale u Italiji. Otišao sam jer mi je potrebno da vratim osmijeh na lice i ponovo počnem uživati u fudbalu. Kada sam imao 16 godina igrao sam iz zabave, bio sam bezbrižan, ali onda sam upoznao mnogo ljudi i stvari su se promijenile", istakao je Niang za L'Equipe, pa nastavio:

"Ja sam i danas sretan što sam pravio neke greške koje su mi pomogle da odrastem i da mi glava bude na pravom mjestu... Ne slažem se sa onima koji kažu da je Rennais korak unazad, došao sam u veoma ambiciozan klub."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imao sam u svojoj glavi ideju da počnem iz početka i slijedim je. Imao sam nekoliko uspona i padova u Torinu, sezona je tekla dobro od novembra do marta, ali onda se sve zakomplikovalo... Igrao sam u Italiji toliko godina, u velikim klubovima sam radio ono što se tražilo od mene. Bio sam spreman kada godi bi me trener pozvao", dodao je Niang.

Inače, M'Baye Niang je karijeru počeo u Caenu iz kojeg je i otišao u Milan. Rossoneri su ga, ipak, od 2012. godine slali na posudbe u Montpellier, Geonu, Watford i Torino prije nego što su ga ovog ljetai prodali Torinu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi