Šok za Milan u nadoknadi: Atalanta nosi bod sa San Sira

Italijanska Serija A

Šok za Milan u nadoknadi: Atalanta nosi bod sa San Sira

Ekipe Milana i Atalante podijelile su bodove u večerašnjem susretu 5. kola Serije A koji je igran na stadionu San Siro odigravši 2:2.  

Milan je vrlo ofanzivno krenuo u meč, pa je već u 2. minuti poveo preko Gonzala Higuaina. Argentinac je u sjajnoj formi pa mu je ovo bio gol na trećoj vezanoj utakmici i to je nešto što svakako raduje trener Genara Gattusa.

Samo nekoliko minuta nakon gola Higuaina u strijelce se upisao i Bonaventura, ali je njegov gol kasnije poništen zbog ofsajda. Ispostavilo se nešto kasnije da je rezultat od 1:0 i konačan u prvom dijelu.

Na samom početku nastavka, tačnije u 54. minuti, Atalanta dolazi do izjednačenja, a strijelac je bio Papu Gomez.

Rossonere to nije pokolebalo, pa su samo sedam minuta kasnije preko Bonaventure došli do novog gola i ponovo poveli. Atalanta je poslije preuzela terensku inicjativu i stvorila nekoliko sjajnih prilika pred golom domaćih, a to im se isplatilo u sudijskoj nadoknadi kada je Rigoni pogodio za konačnih 2:2.

Milan je sada na 13. poziciji sa samo pet bodova poslije četiri meča, dok je Atalanta jedno mjesto ispred sa također pet bodova i nešto boljom gol razlikom.
Italijanska Serija A, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan - Atalanta 2:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi