Edinson Cavani živi je dokaz da su neke stvari jednostavno važnije od novca

Fudbalska romantika još postoji

Edinson Cavani živi je dokaz da su neke stvari jednostavno važnije od novca

E. Ganibegović

S navršenih 35 godina Edinson Cavani ostaje na meti velikih evropskih klubova nakon što je napustio Manchester United.

Boca Juniors, Villarreal, Valencia ili Nice su momčadi koje su pokazivale interes za Cavanija u posljednjih nekoliko mjeseci, a čini se da je napadač donio konačnu odluku.

Kako javlja novinar Nicolo Schira, bivši nogometaš Napolija sljedeće će dvije godine igrati za Valenciju i imat će godišnju platu od dva miliona eura, plus bonuse.

Prema Goalu, ponuda Nice bila je financijski najpovoljnija za južnoameričkog napadača, no on ju je odbio uz obrazloženje da želi igrati u La Ligi, u Valenciji.

Francuzi su Urugvajcu bili voljni ponuditi platu od pet miliona eura po sezoni, dok su iz Valencije nogometašu predložili dvogodišnji ugovor u kojem će dobivati "samo" dva miliona eura po sezoni.

Ponuda "šišmiša" je inferiorna u odnosu na ponudu Nice, ali Cavani smatra da je Valencia najbolja opcija za njega.

No, da bi uspjela potpisati Edinsona Cavanija, Valencia se mora odreći nekog igrača kako bi bila u granicama financijskog "fair playja", a prva imena koja kruže su Marcos Andre i Maxi Gomez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Cavanija bi to bilo prvi put da nastupa u Španiji, nakon što je igrao u Urugvaju (Danubio), Italiji (Palermo i Napoli), Francuskoj (PSG) i Engleskoj (Manchester United).

Podsjetimo, ranije se povezivao i s prelaskom u Villarreal ili Rayo Vallecano no očigledno su na kraju te opcije otpale. 

Top Komentari

vence
romantična 2 milioncica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi