Ničija nije do zore gorjela!
Veoma loša partija Šišmiša u predgrađu Madrida

Getafe nanio prvi poraz Valenciji ove sezone

Ničija nije do zore gorjela!

Ničija nije do zore gorila. Fudbaleri Getafea danas su savladali Valenciju sa 1:0 na domaćem terenu i nanijeli joj prvi ovosezonski poraz u svim takmičenjima. 

Valencia je prije ovog susreta odigrala 15 mečeva u svim takmičenjima ove sezone, a prvi poraz su doživjeli tek danas.

Šišmiši su zaista odigrali najgori meč sezone i sasvim zasluženo su upisali poraz, a nije im pomogla ni činjenica da su imali igrača više gotovo cijeli meč.

Getafe je ostao sa desetoricom na terenu nakon što je Arambarri dobio drugi žuti karton u 25. minuti. Ipak, Valencia u prvom poluvremenu nije imala nijednu priliku i završilo je 0:0.

U nastavku susreta Getafe uspijeva doći do gola i to u 66. minuti preko Bergare. Valencia je veliki pritisak napravila tek u posljednjih pet ili 10 minuta meča, ali tada je bilo kasno. Iako su Šišmiši imali nekoliko dobrih prilika, ipak nisu uspjeli da dođu do izjednačujućeg gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe se ovom pobjedom probio do 8. pozicije sa 19 bodova, dok je Valencia ostala na 2. mjestu sa pet bodova manje od Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi