Valencia nastavila u visokom ritmu, sjajan meč i iznenađenje na utakmici Betisa i Cadiza

Visok trijumf Šišmiša

Valencia nastavila u visokom ritmu, sjajan meč i iznenađenje na utakmici Betisa i Cadiza

U terminu od 21:30 sati odigrane su dvije posljednje utakmice 1/16 finala španskog Kupa Kralja na kojim je viđeno ukupno 13 golova.

Valencia je na svom terenu pregazila Zaragozu rezultatom 4:1 i tako je klub sa Mestalle nastavio pružati fenomenalne partije u ovoj sezoni. Mina je golovima u 28. i 59. minuti donio Valenciji sigurno vodstvo od 2:0, a do kraja su za domaće pogađali Ibanez u 68. i Vezo u 86. minuti. Utješni pogodak za goste djelo je Pomba u 87. minuti.

Šišmiši su se u 1/8 finala plasirali sa ukupnih 6:1, s obzirom da su u prvoj utakmici slavili sa 2:0.

Odlična utakmica viđena je u Sevilli, gdje je Betis iznenađujuće izgubio od Cadiza i oprostio se od Kupa. Gosti su slavili nesvakidašnjim rezultatom 5:3 i tako sustigli zaostatak iz prve utakmice (2:1) te se plasirali dalje s ukupnih 6:5.

Golove za pobjednički tim postizali su Barral u 3., Romera u 28. i 41., Garcia u 26. i Kecojević u 78., dok su za Betis pogađali Boudebouz u 8. i Tello u 24. i 64. minuti.

Podsjetimo, plasman u 1/8 finala Kupa Kralja su ranije izborili Sevilla, Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Formentera, Lleida, Numancia, Leganes, Villarreal, Espanyol, Alaves, Las Palmas, Levante i Celta Vigo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi