Za Nicka Salihamidžića nade nema: I on i otac bi voljeli da je sve drugačije...

U Bayernu nema mjesta za obojicu

Za Nicka Salihamidžića nade nema: I on i otac bi voljeli da je sve drugačije...

Edmir Škorić

Nick Salihamidžić ima 20 godina i odnedavno je U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine, iako je ove sezone bio bez ijednog nastupa za klub u kojem je igrao na posudbi.

Sin nekadašnjeg reprezentativca BiH Hasana Salihamidžića je član Bayerna od 2015. godine. Igrao je za sve omladinske selekcije Bavaraca, da bi u ljeto 2022. godine otišao u Kanadu na posudbu za drugi tim Vancouvera.

Ispostaviće se da je to bio loš potez, pa se vratio u Minhen, odakle je potom posuđen ekipi Cosenza u Italiji. No, nije upisao nijedan nastup za ekipu u Seriji B, a po svemu sudeći i neće, te će se ubzro vratiti ponovo u Njemačku.

Sve što je januara igrao je zapravo nastup za U21 tim Bosne i Hercegovine protiv Kine 28. marta. Tada je na terenu u prijateljskoj utakmici proveo 44 minute.

Desni bek je sin sportskog direktora Bayerna i njegova očekivanja su bila velika, baš kao i očekivanja samog oca, ali za sada stvari ne idu onako kako bi obojica željeli, uostalom i svi navijači BiH.

Njemački mediji tvrde da Nick nije u planovima Bayerna i trenera Thomasa Tuchela, te da će ili biti diuo rezervnog tima ili će na novu posudbu.

Oglasi

Za sada nije jasno šta će biti s Nickom od ljeta, ali valja napomenuti da ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine.

U međuvremenu, Nick je barem privlačio pozornost medija na druge načine. Znao je da isprovocira Borussiju Dortmund prošle godine kada je klub njegovog oca osvojio titulu, ali karma je čudo, pa se vraća.

Sve je izvjesnije da će ove sezone Borussia na tron jer je Bayern porazom od Leipziga svom velikom rivalu prepustio prvo mjesto i Milionerima za titulu treba samo pobjeda nad Mainzom kod kuće.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern gostuje Koelnu, gdje će pokušati da ostvari pobjedu, ali ipak najviše će se osluškivati rezultat iz Dortmunda.

Bayern inače radi na velikim pojačanjima na ljeto. Ključna je pozicija napadača i centralnog veznog. Spominju se razna imena poput Dušana Vlahovića, Kolo Muanija, Victora Osimhena, Declana Ricea, Juliana Alvareza, Adriena Rabiota...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
Sto se toga tice on mjesto u reprezentaciji nece nikad izgubit imat će veliku minutazu sve dok je babo na jakoj funkciji
0 1
A šta se vraća novinarcicu kakva karma , ljudi vladaju 10 godina , ove sezone sami su sebi krvi , Bayern je taj koji je dozvolio da titulu izgubi , ne dortmund !!! Neka malo radi lige , sad opet ide dominacija pa ti vici karma papane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti