Hasan sinu Nicku završio novi ugovor u Bayernu, ali profesionalnu karijeru nastavlja u drugom klubu
Foto - Bayern FC

Salihamidžić ide u MLS

Hasan sinu Nicku završio novi ugovor u Bayernu, ali profesionalnu karijeru nastavlja u drugom klubu

Midhat Šljivak

Nick Salihamidžić, 19-godišnji sin bh. legende Hasana Salihamidžića, karijeru će nastaviti u američkoj MLS ligi.

Nick će u narednih 18 mjeseci igrati za ekipu Vancuver Whitecapsa, ali će tamo igrati kao posuđen igrač Bayerna.

Bavarci su produžili saradnju sa Salihamidžićem do 2025. godine. Ipak, kako bi sakupljao iskustvo u profesionalnom fudbalu odlučeno je da ode na posudbu i kao pravo rješenje odabran je MLS.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUQYGk6s5bW/?hl=en[/instagram]

Svom novom klubu Salihamidžić junior će se pridružiti odmah po potpisu novog ugovora s Bayernom, a to bi se trebalo desiti u narednim danima.

Nick Salihamidžić prošao je sve omladinske selekcije bavarskog velikana. Igra na poziciji desnog beka koju je u prošlosti često znao pokrivati i njegov otac koji je danas sportski direktor Bayerna.

Salihamidžić je u prethodnim mjesecima često i trenirao s prvim timom Bayerna, a nastupao je za rezervni tim koji nastupa u regionalnoj ligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

smc
Ok cijenim sve sto je napravio u karijeri pa i vise Ali ovo da je bolje biti nekakav Nick od nasih lijepih imena Da krenem samo sa A --Alen,Almir,Amel,Ajdin itd itd Jesmo li toliki idioti i neko ko se stidi svoje navije i porijekla,? Moj mu je savjet da uzme svoj nadimak Brazzo za ime umjesto Hasan,samo da mu bude lakse,da ne osjeca teret Bosne!! Pa opet kazem sebi covjek je ozenio Spanjolku hajd kontam tako to nekako ide,ali kasnije sam saznao da je nedavno potencijalni reprezentativac BiH Bečir Omeragic majka mu Ukrajinka,Kenan Kodro majka mu Spanjolka itd A opet kazem jos mi je bolnije kad sam saznao za Edin-a Dzeko Una,Deni,Sofija e svasta Nevrijedjam i to mi nije cilj ali da stanemo malo na loptu Jel se mi stidimo sto smo Bosanci(Bosnjaci),trebamo li se stidjeti? Ponosni clan SDP-a od 1999 g I moj predsjednik Zeljko Komsic i Denis Becirevic da pobijedi Bakira Jer nacija je ispred svega volim te BiH
0 7
789012455
E cuj Nick hahahaha dernamo hahaha
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi