Zeleno svjetlo za transfer Lewandowskog u Barcelonu

Tebas se oglasio

Zeleno svjetlo za transfer Lewandowskog u Barcelonu

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski otvoreno je rekao da ovog ljeta želi napustiti Bayern iako ima ugovor do ljeta 2023. godine.

Klub s kojim s najviše Lewa povezuje je Barcelona, koja ima ogromnih problema kada je u pitanju registrovanje novih igrača. 

Do prije nekoliko sedmica prvi čovjek La Lige Javier Tebas bio je skeptičan oko Barceloninih transfernih planova. Predsjednik La Lige se, međutim, predomislio. Trenutno tvrdi da si klub, zahvaljujući financijskim "polugama", može priuštiti dovođenje ne samo Roberta Lewandowskog, već i drugih igrača.

Javier Tebas u maju je istaknuo da si Barcelona ne može priuštiti Roberta Lewandowskog. Kako je tvrdio, klub financijski neće moći podnijeti transfer Poljaka.

"Barcelona je proteklih godina pretrpjela mnoge gubitke i treba napuniti svoju riznicu. Real Madrid ju je napunio, ali u Kataloniji je još prazna. Stoga u ovom trenutku Barcelona ne može potpisati ugovor s Robertom Lewandowskim", rekao je u jednom od intervjua. 

Situacija se nedavno promijenila. Barcelona će dobiti veliku injekciju novca. Socios je prošle sedmice pristao prikupiti dodatna sredstva. "Poluge" u vidu prodaje udjela u tvrtki Barca Licensing & Merchandising (BLM), kao i dobiti od prodaje televizijskih prava na utakmice španske lige, trebaju stabilizovati klub.

Barcelonina blagajna dobit će najmanje 600 miliona eura koji može narasti do 900.

Tebas ne sumnja da su u Kataloniji na putu da ostvare dugo očekivane transfere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Odobrene su financijske "poluge". Uspije li ih aktivirati Barcelona, moći će potpisati ugovore s igračima kao što su Lewandowski, Bernardo Silva i još nekolicina njih", priznao je čelnik La Lige čije riječi prenosi "Mundo Deportivo".

Problem sada stvara samo Bayern koji ne pušta Lewandowskog, no u Barceloni su uvjereni da će na Camp Nou stadionu Poljak biti predstavljen do 15. jula. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Barcelona nema za kifle naravno da Bayern stvara problem.
14 6
celikze
Sta se ovaj poljak digao.Cijela ekipa igra za njega i on sada kao fol zvijezda.Vidi se u reprezentaciji da li je zvijezda ili nije.Nije sto je nas da je Dzeko bio u ekipi koja igra za njega ili na njegovom jestu dao bi za 4godine 350golova u Bundeski.Idi sto prije da se uvjerimo da si zara.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi