Više ništa neće biti isto: Veliki Lord rekao zbogom fudbalu

Kraj nimalo dosadne karijere

Više ništa neće biti isto: Veliki Lord rekao zbogom fudbalu

S. Grebović

Jedan od kontroverznijih likova u svijetu fudbala, Nicklas Bendtner, odlučio je da okači kopačke o klin u 33. godini života, prenose brojni mediji.

Popularni Lord je u zadnjih nekoliko sezona igrao ispod svakog nivoa, čime je jasno dao do znanja da se njegovoj bogatoj i zanimljivoj fudbalskoj karijeri bliži kraj.

Karijeru je počeo još kao tinejdžer u Arsenalu u sezoni 2005/2006, a već u narednoj je pozajmljen Birminghemu, da bi se nakon godinu dana vratio i sljedećih šest prove na Emiratesu gdje je i ostavio najveći trag.

Kasnije je imao neuspešne pozajmice u Sunderlendu i Juventusu, da bi posljednjih godinu dana proveo van liga petice igrajući za Nottingham Forest, Rosenborg i Copenhagen.

Za reprezentaciju Danske odigrao je 81 utakmicu postigavši 30 golova, a iz nacionalnog tima se povukao prije tri godine.

U karijeri je osvojio veliki broj trofeja poput naslova prvaka Italije sa Starom damom, FA Kupa sa Arsenalom, te dvije titule prvaka Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi