Turci dovode sve velike zvijezde: Klub je sada predstavio i legendarnog Anelku

Ima zanimljivu funkciju

Turci dovode sve velike zvijezde: Klub je sada predstavio i legendarnog Anelku

Samir Mlaćo

Legendarni Francuz Nicolas Anelka ima novi posao. Neće Anelka na trenersku klupu, ali hoće u Tursku gdje će biti izvršni direktor jednog kluba.

Radi se o drugoligašu Umraniyesporu. Danas je klub to učinio i putem svojih zvaničnih stranica, a Anelku su nazvali profesorom.

"Dobrodošli, profesore. Naš klub se dogovorio sa Anelkom. Anelki želimo uspjeh na mjestu izvršnog direktora", naveo je turski klub.

Umraniyespor je trenutno na 12. mjestu Druge lige Turske i želi izbjeći borbu za opstanak, ali sa Anelkom napraviti i mnoge ozbiljne stvari u budućnosti.

Anelka je mlad stigao u Paris SG, a nastupao je i za Arsenal, Real Madrid, Manchester City, Bolton, Chelsea, Juventus, West Brom, da bi karijeru završio u Indiji igrajući za Mumbai City. Za reprezentaciju Francuske upisao je 69 nastupa uz 14 pogodaka.

𝒩𝒾𝒸ℴ𝓁𝒶𝓈 𝒜𝓃ℯ𝓁𝓀𝒶 ❤️🤍

Posted by Ümraniyespor on Thursday, January 25, 2024
Oglasi

Osvojio je brojna priznanja, te bio i prvi strijelac engleske Premier lige. Pehare je osvajao sa Realom, Arsenalom, Fenerbahčeom, a sada se na mala vrata vraća u Tursku.

Arsene Wenger ga posebno cijenio i najteže mu je pao njegov odlazak

“Najviše žalim i sramim se što je Anelka otišao. Mogao je biti poseban, umjesto toga igrao je za 13 klubova", rekao je Wenger.

Mladi Anelka je iz PSG-a u Arsenal došao 1997. godine i to za samo 500.000 funti. Tada je imao samo 17 godina i bio je Wengerov prvi zvnaični transfer kao trenera Arsenala.

Anelka je upisao samo četiri nastupa u Premier ligi u svojoj debitantskoj sezoni za Arsenal nakon što je stigao u drugoj polovici sezone 1996/97.

Međutim, bivši napadač Arsenala i Chelseaja osigurao je veću minutažu u sljedećoj sezoni nakon što je Ian Wright pauzirao zbog dugotrajne povrede. Anelka je tačno pokazao zašto ga je Wenger tako cijenio jer je u sezoni 98/99 zabio 17 golova u 35 nastupa u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi