Sve dogovorio s Barcelonom, a onda ostao šokiran: "Nisam očekivao da će mi to napraviti"

Bio siguran da će mu klub izaći u susret, ali...

Sve dogovorio s Barcelonom, a onda ostao šokiran: "Nisam očekivao da će mi to napraviti"

Endin Čaušević

Barcelona je u finišu januarskog prelaznog roka pokušala dovesti Nicolasa Tagliafica iz Ajaxa.

Katalonski klub je pregovarao s Ajaxom u finišu prelaznog roka i pokušali su dovesti Tagliafica na posudbu do kraja sezone, ali na kraju klub iz Amsterdama nije pristao na ponudu Barcelone.

Barcelona je s argentinskim fudbalerom ranije uspjela sve da dogovori i očekivalo se da će on bez problema doći na posudbu, ali čelnici Ajaxa su na kraju sve pokvarili.

Tagliafico je u Barceloni trebao biti pojačanje na lijevom beku gdje Xavi na raspolaganju ima samo Jordija Albu, te je Argentinac svim silama pokušao da ostvari posudbu u katalonsi klub, no nije uspio.

Nakon što je završen januarski prelazni rok Tagliafico je dao izjavu za argentinske medije i priznao je da je razočaran što ga Ajax nije pustio u Barcelonu.

"Ovo je bila jedinstvena prilika da idem u tako veliki klub poput Barcelone. Za mene je to bila šansa iz snova, ali mi moj klub na kraju nije pomogao da to ostvarim. Razočaran sam i imam osjećaj da sam sam sebi naštetio što sam bio toliko profesionalan do samog kraja", rekao je Tagliafico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinac smatra da je mogao sam izvršiti dosta veći pritisak na čelnike Ajaxa kako bi na kraju prešao u Barcelonu, ali je priznao da nije očekivao da će nizozemski klub na kraju da odbije takvu ponudu.

"Znali su koliko mu ta ponuda znači i da želim da idem. Nisam htio da vršim pritisak jer sam vjerovao da će mi izaći u susret, ali se to nije desilo", dodao je Argentinac.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

capslockenter
Spasili te brukanja i sjedenja na klupi...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi