Svi su ga vidjeli u dresu Barcelone, a on je na kraju potpisao za Lyon

Tagliafico napustio Ajax

Svi su ga vidjeli u dresu Barcelone, a on je na kraju potpisao za Lyon

Endin Čaušević

Lyon je danas ozvaničio novi transfer i potvrdio da je Nicolas Tagliafico potpisao za ovaj klub.

Lyon je na zvaničnoj stranici potvrdio da je ovaj 29-godišnjak stigao iz Ajaxa, te je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Argentinac je u Lyon stigao iz Ajaxa u transferu vrijednom pet miliona eura, te se očekuje da bude veliko pojačanje za francuski klub u narednoj sezoni. Naravno, Lyon je pripremio i sjajan video predstavljanja svog novog igrača.

Zanimljivo da je Tagliafico u januaru bio na korak od transfera u Barcelonu i svi su ga već vidjeli u dresu katalonskog kluba, ali na kraju je on ostao u Ajaxu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tagliafico se i početkom ljeta povezivao s mogućim prelaskom u katalonski klub, ali od toga nije bilo ništa. Lyon je uskočio u tu priču i za svega nekoliko dana završio je ovaj transfer.

Argentinac je ponikao u Banfieldu, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Independiente, Real Murciju i Ajax. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 40 utakmica.

Top Komentari

Sioux1921
Imal kojeg igraca da barcelona nece a nemaju za kifle
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi