"Kakva izmjena? Plačem što sam dužan 2.7 miliona, slažem saigraču da mi posudi za Rolex, a onda..."

Veliki talenat propao sa 22

"Kakva izmjena? Plačem što sam dužan 2.7 miliona, slažem saigraču da mi posudi za Rolex, a onda..."

Admin Čaušević

Ono što je trebalo biti velika karijera već sada se može smatrati propalom. Postalo je to jasno nakon što je priznao skandal te dobio žestoku kaznu. Mediji sada objavljuju detalje njegovog priznanja koje je poprilično šokantno.

Predviđalo mu se da u narednim godinama postane lider jednog od najvećih svjetskih klubova, a umjesto toga sada mu slijedi zabranja bavljenja fudbalom.

Talentovani 22-godišnji veznjak Juventusa, Nicolo Fagioli je priznao da se bavio klađenjem te je u dogovoru sa tužilaštvom poslije priznanja krivice dobio suspenziju od sedam mjeseci.

"Najgori period je bio između marta i aprila 2023. U utakmici Sassuolo - Juventusa napravio sam tehničku grešku i zamijenjen sam. Kad sam izašao, plakao sam zbog dugova, a ne zbog ismjene", kazao je Fagioli na saslušanju.

"U septembru 2022. bili je to 250.000, a onda je to poraslo na 2.7 miliona", riječi su koje su u srijedu prenijeli italijanski mediji.

Oglasi

"Počeo sam s tenisom i online kasinom, zatim s fudbalom, ali nikad na utakmicama Cremonesea i Juventusa, čak ni na prekršajima, kartonima, tačnim rezultatima ili strijelcima."

"Ali u jednom trenutku više nisam mogao podići novac sa svog bankovnog računa koji je kontrolisala moja majka i počeo sam tražiti novac od svojih prijatelja koji nisu bili svjesni svega."

"Dužan sam 40.000 eura Gattiju i Dragusinu. Rekao sam da mi trebaju za kupovinu Rolexa u jednoj zlatarnici u Milanu, čime sam zapravo djelomično vratio iznose novca", priznao je Fagioli.

"Noću sam prestao spavati. Što je vrijeme više prolazilo, dug me više opsjedao. Novac koji sam dugovao nastavio se povećavati i razmišljao sam o kockanju samo kako bih se pokušao oporaviti."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Slomit ćemo ti noge, tako su mi prijetili. Ali do sada je bilo toliko duga da čak i da sam dobio okladu nisam dobio ništa, sve je samo smanjilo iznos novca koji još uvijek dugujem", poručio je 22-godišnji Italijan.

Osim Fagiolija u skandal su upetljanje još dvije mlade zvijezde italijanskog fudbala. Sandro Tonali iz Newcastle Uniteda te Nicolo Zaniolo iz Aston Ville. I oni su sve priznali te čekaju kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti