Pomračenje uma fudbalera Juventusa: Dobio loptu od golmana pa zabio nezapamćen autogol

Samo on zna šta mu je bilo u glavi

Pomračenje uma fudbalera Juventusa: Dobio loptu od golmana pa zabio nezapamćen autogol

Haris Zilić

Sassuolo je u petom kolu Serie A savladao Juventus sa 4.2, a utakmicu će posebno pamiti Federico Gatti (25) fudbaler Juventusa, ali ne po lijepom. U sudijskom vremenu utakmice kada se čekao kraj Gatti je postigao jedan od najbizarnijih autogolova u historiji fudbala.

Nakon jednog prekida kojeg je izveo golman Szczesny, Gatti je dobio loptu i vratio je prema golu na kojem nije golmana Juventusa jer je na drugoj strani izvodio pekid.

Nevjerovatna, bizarna, ili nazovite kako hoćete, ali scena koja će obilježiti fudbal.

Ovu situaciju pogledajte OVDJE.

Poveo je Sassuolo u 12. minuti. Lauriente je šutirao vrlo slabo, ali griješi golman Juventusa i to je bilo 1:0. Devet minuta kasnije izjednačenje. Vina je pokušao otkloniti opasnost, ali je pogodio vlastitu mrežu.

Oglasi

Mogao je Juventus po potpunog preokreta u 29. minuti, no udarac Locatellija odlazi tik pored desne stative. Do novog vodstva Sassuolo dolazi u 41. minuti preko Berardija i pri rezultatu 2:1 se otišlo na odmor.

U 59. minuti je Berardi dobio žuti karton, VAR je provjeravao da li se radi možda i o crvenom, no to nije bio slučaj i domaćin je ostao na terenu s 11 igrača.

Nakon toga je veliku šansu propustio Loriente u 63. minuti na jednoj, a dvije minute kasnije i Vlahović na drugoj strani. Do drugog izjednačenja danas Juventus dolazi u 78. minuti kada je Chiesa pogodio za 2:2.

Ipak, kada se očekivalo da Stara dama krene po puni plijen, Pinamonti je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu gostiju za prvi poraz Juventusa u sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dok je Juve jurišao makar po bod, Gatti je postigao autogol i bilo je to konačnih 4:2.

Juventus je trenutno na četvrtom mjestu s 10 bodova, dok je s četiri manje Sassuolo na 11. poziciji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Opet prodaju utakmice...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi