Nicolo Zaniolo za 10 minuta podigao Istanbul na noge
Italijanski reprezentativac je postao višak u Romi zbog svog ponašanja i na kraju je sreću potražio u Galatasarayu

Italijan zabio za pobjedu

Nicolo Zaniolo za 10 minuta podigao Istanbul na noge

M. Šljivak

Italijan Niciolo Zaniolo (23) na fenomenalan način je debitovao za ekipu Galatasaraya. Sjajni ofanzivac postigao je pobjednički gol u 25. kolu Super lige u pobjedi nad Kasimpašom od 1:0.

Galatasaray je uz dosta muke savladao Kasimpašu s 1:0. Junak je Italijan Nicolo Zaniolo koji je ušao u igru u drugom poluvremenu i trebalo mu je 10-ak minuta da dođe do pogotka.

Istanbulski velikan je dominirao od prve minute ovog meča. Imali ogroman posjed lopte, pokušavali su na sve načine doći do gola, ali nakon prvih 45 minuta mreža se nije tresla (0:0).

Okan Buruk potom u igru od prve minute nastavka uvodi Zaniola. Pokazao se to kao pravi potez jer je u 57. minuti meča Italijan postigao vodeći gol.

[twitter]https://twitter.com/footitalia1/status/1634608995666108417[/twitter]

Zaniolo je dobro ispratio akciju, Rashica ga je nesebično uposlio, a Italijan trese protivničku mrežu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Oglasi

Pokušao je Galatasaray doći i do drugog gola te riješiti sve dileme oko pobjednika u ovom meču. Ipak, nisu uspjeli, ali na kraju je ostalo 1:0, čime svakako domaći mogu biti zadovoljni.

Sjajni Italijan je na fenomenalan način debitovao u dresu istanbulskog velikana. On je velika zvijezda među navijačima i nije mogao na bolji način početi karijeru u Turskoj.

Podsjetimo, ovaj 23-godišnjak je stigao iz Rome u Galatu početkom februara. Plaćen je 15 miliona eura.

Dugo se govorilo o njegovom odlasku iz kluba. Povezivao se s određenim engleskim ekipama, ali on je sve ponude odbio.

Na kraju je 'zakuhao' s Romom. Klub ga više nije želio, Jose Mourinho mu je jasno poručio da ne računa na njega, pa je Galata stigla kao spas u zadnji čas.

Galatasaray je s ova tri boda povećao prednost u odnosu na konkurenciju. Istanbulski tim je skupio 60 bodova u 24 odigrana meča.

Prvi pratioc je Fenerbahče. Uz utakmicu manje njihov veliki gradski rival ima i devet bodova manje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 25. kolo:

Galatasaray - Kasimpaša 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi