Zaniolov transfer krije tragičnu priču o dječaku koji je poginuo u zemljotresu

Veliki gest nogometaša i Galatasaraya

Zaniolov transfer krije tragičnu priču o dječaku koji je poginuo u zemljotresu

E. Oštraković

Nicolo Zaniolo je u senzacionalnom transferu iz Rome prešao u Galatasaray, te je ovo ujedno i najskuplji ulazni transfer u historiji ove zemlje.

Iako se nadao da će svoju karijeru nastaviti u Milanu, pa je zbog toga odbijao ponude koje je imao, na kraju je kraj januara dočekao u Romi.

Tamo nije mogao ostati zbog svađe sa Mourinhom, ali i navijačima kluba, te je tražio soluciju kako da ode iz ovog kluba.

Mourinho mu je jasno rekao da će ostatak sezone provesti na tribinama, te je Zaniolu ostalo samo da napravi transfer u Tursku, jer je tamo prijelazno rok bio otvoren.

Zaniolo je tako za Galatasaray potpisao u trenucima kada su Tursku i Siriju pogodili razorni zemljotresi, koji su do sada odnijeli preko 15 hiljada života.

Među smrtno stradalim je i 17-godišnji dječak, Muhammed Emin Ozkan, koji je bio veliki navijač Galatasaraya, a prije nekoliko dana napravio je video dobrodošlice Zaniolu.

Oglasi

On je taj video objavio na društvenim mrežama u nadi da će Zaniolo stvarno doći u klub za koji on navija, a to se na kraju i desilo.

Italijan je stigao u redove turskog velikana, ali nažalost, mali Muhammed to nije doživio jer je život izgubio u razornom zemljotresu.

Sve su saznali i iz Galatasaraya, a informacije su na kraju stigle i do Zaniola. On je u čast 17-godišnjeg Muhammeda Emina odlučio nositi dres sa brojem 17.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray je Muhammedov video ubacio u svoj zvanični video predstavlja Zaniola i tako su ovim potezom oduševili sportsku javnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi