Izbor kojeg bi rijetko ko pogodio: Firmino odabrao novi klub
FOTO: EPA

Napušta Anfield

Izbor kojeg bi rijetko ko pogodio: Firmino odabrao novi klub

H. Zilić

Gotova je jedna sjajna era. Roberto Firmino na ljeto napušta Liverpool nakon što mu istekne važeći ugovor sa engleskim velikanom.

Bilo je priče da bi Brazilac mogao produžiti ugovor sa Redsima, ali nakon razgovora sa Jurgenom Kloppom zahvalio se na svemu.

To će biti korketan rastanak, a Firmino je puno dao Redsima u proteklom periodu i bio je dio napadčakog trojca koji je bio nezaustavljiv Salah - Mane - Firmino. Moemo reći da odlazi kao jedna od legendi kluba.

Klopp je ranije jasno dao do znanja da želi da Firmino produži svoj ugovor s Redsima, istaknuvši ranije tokom godine kako smatra da dolazak Codyja Gakpoa u januaru neće imati utjecaja na budućnost Liverpoolovog broja 9. Ipak stvari su sada mnogo drugačije.

Nakon informacije da brazilski napadač napušta Anfield krenule su razne špekulacije gdje bi moga nastaviti karijeru.

Spominjali su se neki klubovi iz Premiershipa, čak se govorilo i o odlasku u Seriju A, ali kako stvari stoje novi klub Roberta Firmina mogao bi sve iznenaditi.

Oglasi

Nakon razgovora sa legendarnim Claudiom Taffarelom čini se da je Roberto Firmino odlučio da od ljeta nosi dres Galatasaraya.

Ovu vijest su prenijeli neki od vodećih evropskih medija tako da u cijeloj priči ima dosta istine.

Bez obzira kakva bude sudbina Maura Icardija u klubu iz Istanbula turski velikan će sve učiniti da dovede Firmina. Navodno su i spremili ugovor Brazilcu koji bi mogao zadovoljiti njegove apetite.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Odlazak u Tursku bi možda bio i odmicanje od ozbiljnijeg evropskog fudbala, a mnogi su mišljenja da Firmino može još puno toga dati, posebno u Ligama petice.

Briljirao je u Hoffneheimu, zatim Liverpoolu, a da li će Galatasaray biti njegova nova stanica, saznat ćemo vrlo brzo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi