Ni sanjao nije da će završiti tamo: Bahata zvijezda lajkom na Instagramu otkrila ime novog kluba

Zaniolo konačno napušta Romu

Ni sanjao nije da će završiti tamo: Bahata zvijezda lajkom na Instagramu otkrila ime novog kluba

E. Čaušević

Nicolo Zaniolo bio je jedan od najvećih gubitnika zimskog prelaznog roka jer je pokušao na sve načine da napusti Romu i pređe u Milan, ali kada mu je to propalo bahatim potezima je izazvao bijes navijača rimskog kluba. Ipak, čini se da bio Zaniolo mogao u narednim danima da napusti Romu, a mnogi vjeruju da je lajkom na Instagramu otkrio ime novog kluba.

Zaniolo se prije desetak dana našao u centru pažnje jer je odbio da igra za Romu protiv Spezije i tražio je da ga klub pusti da ide u Milan koji je poslao na adresu rimskog kluba ponudu za njega, ali je ona odbijena.

Roma je krenula po osvetu i nije dopuštala da Zaniolo ide u Milan zbog čega je on nastavio da pravi greške, te je odbija da trenira s ekipom zbog čega je sebi zauvijek zatvorio vrata kod Josea Mourinha.

Na kraju Zaniolo nije uspio da ode u Milan ili neki klub iz liga petice, te je sada očajan i ne želi da do kraja sezone sjedi na tribinama i spreman je da ide u bilo koji klub samo kako bi imao minutažu do kraja sezone.

Jučer su se pojavile informacije da bi Zaniolo mogao put Turske gdje prelazni rok traje još dva dana, a navodno i igrač Rome je zainteresovan za transfer jer je svjestan da mu je to jedino preostalo ukoliko ne želi da do ljeta sjedi na tribinama.

Veliki interes za igrača Rome pokazao je Galatasaray koji je spreman da otkupi njegov ugovor, ali se u prvi mah pisalo da Zaniolo ne želi da ide u Tursku i da je to za njega korak unazad u karijeri.

Oglasi

Međutim, italijanski mediji pišu da je jedan lajk na Instagramu otkrio suprotno i vjeruju da je transfer Zaniola u Galatu blizu realizacije, a ovim potezom na društvenim mrežama je on to očito dodatno potvrdio.

Naime, on je lajkao objavu Galate da je Dries Mertens večeras zabio gol za Galatu protiv Trabzona i očito je da već prati svoj budući klub.

Galatasaray bi tako neočekivano dobio ogromno pojačanje u borbi za titulu. No, Zaniolo navodno insistira na tome da na ljeto ima pravo da napusti klub ukoliko stigne zadovoljavajuća ponuda za njega, odnosno novi poziv sa San Sira.

U Galati su navodno na sve to pristali jer su svjesni kakvog igrača će dobiti. Pregovori Rome i Galatasarayja i dalje traju, ali bi već sutra moglo biti sve ozvaničeno.

Zaniolo je tako u samo dvije sedmice napravio nevjerovatan haos u svojoj karijeri i sigurno da ni slutio nije da bi na kraju mogao da završi u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Htio je na sve načine doći do transfera u Milan i bahatim potezima je vjerovao da može nadmudriti Romu, ali su oni na kraju pokazali da se na takav način ne smije ponašati prema klubu koji ga plaća i sigurno je da Zaniolo žali zbog svega toga što je uradio.

Nije imao strpljenja da čeka ljeto kada bi transfer u Milan bio dosta jednostavniji za uraditi, ali nestrpljivost ga je na kraju itekako koštala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti