Bruka Rome na Olimpicu, u polufinalu je tim koji nema nijednu pobjedu u Seriji A
Nakon Napolija, Cremonese izbacio i Romu.

Luda priča Cremonesea u Kupu Italije

Bruka Rome na Olimpicu, u polufinalu je tim koji nema nijednu pobjedu u Seriji A

E. Ganibegović

Nakon što su se Inter i Fiorentina plasirali u polufinale Kupa Italije, isto je večeras uradio i Cremonese koji je s 1:2 savladao Romu na Olimpicu.

Tim koji je zakucan za dno tabele Serije A i nema nijednu pobjedu, nakon Napolija uspio je da iz Kupa izbaci i ekipu Rome.

Roma je mogla do vodstva u 13. minuti. Benjamin Tahirović se našao u šansi, no njegov šut iz neposredne blizine brani Sarr.

Igrala se 27. minuta kada je Cremonese dobio penal. Napravio ga je Rui Patricio, a odbranio nije. Strijelac je bio Dessers.

U nadoknadi prvog poluvremena Ibanez je pao u kaznenom prostoru gostiju, gledao se VAR, no Vučica nije dobila penal.

Na otvaranju drugog poluvremena Celik postiže autogol za 0:2, da bi Jose Mourinho onda uveo i Abrahama i bacio sve karte u napad.

Oglasi

Upravo on je imao najbolju šansu za Romu da postigne pogodak u 77. minuti, no stativa je spasila goste koji slave prolazak u polufinale.

Stigla je Roma do pogotka, ali kasno. Belotti je bio strijelac u četvrtoj minuti nadoknade, no više od toga Vučica nije mogla. 

Cremonese će u polufinalu igrati protiv Fiorentine koja je ranije danas izbacila Torino.

Podsjetimo, Inter je jučer izbacio Atalantu, te će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Juventusa i Lazija koji se igra sutra.

Coppa Italia, četvrtfinale:

Roma - Cremonese 1:2 (Belotti 90+4'; Dessers 27', Celik 49' (AG)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti