Prorok Mourinho: U riječi iz 2020. godine nije vjerovao niko, a danas su svi u nevjerici
Jose Mourinho je nakon utakmice u decembru 2020. godine iznio niz pohvala na račun Arsenala i Mikela Artete i sve se polako ostvaruje (Foto: EPA)

Prorok Mourinho: U riječi iz 2020. godine nije vjerovao niko, a danas su svi u nevjerici

M. Šljivak

Jose Mourinho je bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka u proteklih 20 godina, a koliko poznaje fudbal dovoljno govore riječi iz 2020. godine kada je 'prorekao' da će Arsenal pod vodstvom Mikela Artete ubrzo biti na vrhu Premiershipa.

Jose Mourinho je u decembru 2020. godine vodio Tottenham protiv Arsenala. Tada su Spursi slavili s 2:0, ali Posebni je igrom rivala bio impresioniran.

Govorio je Portugalac kako će pod vodstvom Mikela Artete Topnici napraviti velike stvari. Mnogi su mu se smijali, ali sve što je rekao tog 6. decembra 2020. godine ispostavilo se kao tačno.

"Taktički su veoma dobri i veoma organizovani. Imaju nevjerovatan timski duh i zadali su nam ogromne probleme. Arteta je jako dobar trener", rekao je Jose i zatim je dodao riječi za pamćenje:

"Sutra će vjerovatno biti naslovi kako nisu u dobroj poziciji na tabeli i kako su loši. Međutim, ja vjerujem u ove igrače. S Mikelom, Arsenal će ponovo biti Arsenal", poručio je Jose Mourinho u decembru 2020. godine.

Topnici su strpljivo gradili ekipu prethodnih godina. Arteta je mirno radio svoj posao koji se za sada itekako isplaćuje jer njegov tim igra čudesno.

Oglasi

Jučer su savladali Tottenham s 2:0 i nastavili su jurišati ka tituli prvaka koju čekaju već 19 godina, a navijači ovog kluba su u pravom transu.

Nakon 18 odigranih kola Arsenal je vodeći s 47 bodova, imaju čak osam bodova više od aktuelnog prvaka Manchester Cityja i devet od Newcastlea i Manchester Uniteda.

Mourinho s druge strane radi jako dobar posao u Romi. Posebni će se sigurno s ovim klubom do kraja boriti za plasman u Ligu prvaka, a pozicije koje vode u ovo takmičenje bježe mu samo tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jose je često znao predvijeti određene stvari u svijetu fudbala. Ovo s Artetom i Arsenalom zaista je nevjerovatno i čovjek samo pokazuje koliko se razumije u voljeni sport.

Podsjetimo, u bogatoj karijeri Mourinho je prije Tottenhama i Rome radio u Manchester Unitedu, Chelseaju, Interu, Real Madridu, Portu i Benfici.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi