Nigdje emocije nisu tako izražene kao u Južnoj Americi

Nogomet je više od igre

Nigdje emocije nisu tako izražene kao u Južnoj Americi

E. Škorić

Uz dužno poštovanje Evropljanima, teško da će ijedan klub imati tako strastvene i emotivne navijače kao što to imaju klubovi u Južnoj Americi.

Valjda nam je zato posebno drago što imamo priliku da iz godine u godinu pratimo Copa Libertadores, a okršaji južnoameričkih timova, bilo da su iz iste ili različitih zemalja, donosi ogromnu količinu uzbuđenja, strasti, emocija...

Tako je bilo i sinoć u Limi gdje je finale Cope odigrano između Flamenga i Rivera. Argentinci su branili naslov i vodili 1:0 do 89. minute, ali Brazilci su slavili s 2:1 i nakon skoro 40 godina došli do trofeja.

Uslijedilo je slavlje, padale su suze radosnice niz lica brazilskih navijača, s druge strane ogromna tuga u Buenos Airesu i većem dijelu Argentine.

Ipak, jedno je sigurno, nema čišćih i snažnijih emocija od onih koje posjeduju navijači južnoameričkih klubova, bez obzira da li izgubili ili pobijedili. I sreća i tuga i ponos, veselje, strast...

To najbolje možete da pogledate kroz fotografije koje je objavio Reuters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi