Nigdje kao na Koševu!

Duel Sarajeva i Celtica najgledaniji

Nigdje kao na Koševu!

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Sarajevo je nakon četiri godine ponovo igralo jedan meč kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nakon osvojene titulu šampiona postalo je jasno da će Bordo tim igrati pretkola elitnog takmičenja, a nakon što su kuglice bh. prvaka spojile sa Celticom jasno je bilo da će okršaj na stadionu Asim Ferhatović Hase biti spektakl.

Prvobitno je domaćin prvog duela trebao biti Celtic, ali odluka da se zamijeni domaćinstvo ispostavilo se kao pravi potez.

Naime, prvi duel Sarajeva i Celtica bio je najgledaniji od svih susreta prvog pretkola Lige prvaka bez obzira što su na dan utakmice u bh. prijestolnici vladali veoma loši vremenski uslovi.

Na tribinama popularnog Koševa bila su prisutno ukupna 24.732 što je najveća zabilježena posjeta u ovoj fazi najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Tribine našeg najvećeg stadiona su za više od šest hiljada bile ispunjenije od onih na Astana Areni gdje je meč Astane i Cluja pratilo 18.587 gledaoca te Groupama Areni u Budimpešti i susreta Ferencvaroš - Ludogorets (18.115).

Obzirom na kapacitet Celtic parka (60.832) i lojalnost navijača Hoopsa jasno je da će dvomeč bh. i škotskog prvaka biti najgledaniji u prvom pretkolu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, najslabija posjeta zabilježena je u Velsu gdje je remi (2:2) TNS-a i Feronikellija pratilo 1.140 ljubitelja fudbala.

Podsjetimo da je u prvom duelu Celtic slavio sa 1:3, a revanš meč se igra u srijedu od 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DelijeSever
Pa sacekaj revanse, mi tek u utorak igramo na Marakani. Onda pogledaj ko ce biti najgledaniji.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi